mocno sie zastanawiam, pytanko tylko czy jak ja juz mam programik to czy Ali zrobi mi patcha na niego w ramach montazu SMIC'a? :P jesli tak to sie długo nie bede zastanawiac :P
Większy SMIC w miejsce seryjnego - SĄ ZNOWU DOSTĘPNE :)
Zwiń
X
-
lec
-
lec, Ali już pisał że nie jest konieczna korekta, dogadaj się z Wojtkiem i bedzie wsjo wiadomo.
Zamieszczone przez neck99Niestety już nie długo bo na dniach zrobisz z swojej :satan :satan :satan i wtedy juz nie będe miał ochoty sie z Tobą bawić :szeroki_usmiech :szeroki_usmiechŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
andrew55
Witam
Długo nie zagłądałem na forum aż.... zdecydowałem sie i wykonałem moda jaki mi sobie wymyśliłem po czytaniu naszego forum.
Ot modyfikacja :
(oryginalnie blok AHF ->reszta ASZ potem soft a ostatnio )
1. seryjmy IC odszedł w pokoju na jego miejsce a konkretnie za atrapę wpasowaliśmy dyży IC od Golfa5 (lepiej pasuje mocowanie chłodnicy cieczy niż na tym od ARL)
2. Turbo oczywiście ARL
Oczywiście "wyrównanie" softu i rolki pokazały 195KM/425NM. 8)
Poprzednio 173KM/403NM
Efekt to oczywiście ni jedynie przyrost wartości podstawowych ale i ich normalizacja w trakcie jazdy a już coraz cieplej.
Dla zainteresowanych chętnie wykonam inne pomiary lub opiszę.
Komentarz
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez andrew55Witam
Oczywiście "wyrównanie" softu i rolki pokazały 195KM/425NM. 8)
Poprzednio 173KM/403NMTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrew55.... zdecydowałem sie i wykonałem moda jaki mi sobie wymyśliłem po czytaniu naszego forum......:
Panowie litości!!!!!!!!!
Ten temat jest o SMIC by Aligator. Niech ktoś wreście napisze wrażenia po przeszczepie. Czy pacjent żyje i jak mocno bije jego serce.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Masmo, Ja miałem i pacjent Żyje ma się dobrze i teraz dostał nowy Organ do przeszczepu Big FMIC 8)
Użytkujego Neck99 wiem że jest zadowolony.
Wiem że lada moment będzie go ktoś jeszcze użytkował, więc wsjo jest okŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonMasmo, Ja miałem i pacjent Żyje ma się dobrze i teraz dostał nowy Organ do przeszczepu Big FMICByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Masmo, Przy mocy 170KM byl dobry dla Tymona, ale Tymon jak i Luca ida dalej. W tej chwili pompuje u nich GT20, wiec cooler musi byc tez juz wiekszy sama objetoscia niz nawet powiekszony SMIC Aliego
Neck w tym topiku podzielil sie wrazeniami z uzywnia tego SMIC-a oraz podal temperatury jakie sa w dolocie. Narazie to jest zimno na polu, wiec trzeba poczekac na pomiary przy tym otoczenia 30'C
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoTo nie byłeś zadowolony z tego SMIC?
Spisywał się Perfecto, na 1 stronie masz wklejone Logi i są one z mojej maszynki.
Zamieszczone przez MaicroftW tej chwili pompuje u nich GT20
pozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Komentarz
-
-
witam, ja uzytkuje smica od Aliego chyba najdluzej, zalozylismy go okolo pol roku temu.Jestem bardzo zadowolony, jest napewno duzo lepiej niz na seryjnym.Najwyzsza temeperatura osiagneta to okolo 53 stopnie, ale teraz mam wieksze wloty w zderzaku :twisted: i rozgrzewa sie do okolo 40-42, temperatura na zewnatrz okolo 20-22 stopnie.Mysle ze nie jest zle jak na seryjny wyglad i stosunkowo niskie koszty.Silnik Asv moc okolo 170 km, dodam ze auto nie dymi przy zadnej temeperaturze, na seryjnym smicu byl dym juz okolo 155 km.
PozdrawiamCompSport Łódź ul.Pisłsudskiego 141 tel.609 212 900 gg 1916153
CHIPTUNING MODYFIKACJE MECHANICZNE DIAGNOSTYKA
Komentarz
-
-
SMIC-ów brak
Pytałem Aliego. Customowych SMIC-ów brak. :cry: :cry: :cry:
Dziś przeglądałem sobie ETKĘ i ze zdziwieniem zobaczyłem że ASZ i ARL maja inny SMIC niż AHF :shock: W związku z planowanym przeszczepem dmuchawki i programem (nie che już box-u, a do serii NIE WRÓCĘ) zastanawiałem się jak schłodzić dolot za rosądną cenę. :lol: I urodził się w mojej głowie pomysł: możę SMIC od ASZ-ta albo ARL-a bym zapodał? Byłoby tanio.
Co o tym myślicie? Czy jest różnica w wydajności? Czy sobie odpuścić i czekać na customowy SMIC Aliego?[/b]Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Re: SMIC-ów brak
Zamieszczone przez MasmoPytałem Aliego. Customowych SMIC-ów brak. :cry: :cry: :cry:
Dziś przeglądałem sobie ETKĘ i ze zdziwieniem zobaczyłem że ASZ i ARL maja inny SMIC niż AHF :shock: W związku z planowanym przeszczepem dmuchawki i programem (nie che już box-u, a do serii NIE WRÓCĘ) zastanawiałem się jak schłodzić dolot za rosądną cenę. :lol: I urodził się w mojej głowie pomysł: możę SMIC od ASZ-ta albo ARL-a bym zapodał? Byłoby tanio.
Co o tym myślicie? Czy jest różnica w wydajności? Czy sobie odpuścić i czekać na customowy SMIC Aliego?[/b]Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWSMIC od ASZta rozni sie AFAIK tylko złączkami jego wielkość i wydajność jest tak samo lekko pół-śmieszna"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWSMIC od ASZta rozni sie AFAIK tylko złączkami jego wielkość i wydajność jest tak samo lekko pół-śmieszna :lol: zdecydowanie nie polecam seryjnego SMICa :? natomiast montaz IC od ARLa czyli FMICa pociaga za soba wbrew pozorom duzo przerobek :roll:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez MisiekWAWSMIC od ASZta rozni sie AFAIK tylko złączkami jego wielkość i wydajność jest tak samo lekko pół-śmieszna :lol: zdecydowanie nie polecam seryjnego SMICa :? natomiast montaz IC od ARLa czyli FMICa pociaga za soba wbrew pozorom duzo przerobek :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz